Blog nasıl oluşturulur? Blogger eklentileri, Blogger temaları, Blogla ilgili yazılar, Blog nedir? Blog türleri, Youtube kazançları, İnternetten nasıl para kazanılır? En iyi, Seo makaleler, İnternetten para kazanmanın yöntemleri, Para kazanma, Blog yazarlığı, Bilgi, Bloglar hakkında, Okunan blog, Blog ayarları, Blog yayınları, Blog yazıları, Enteresan bilgiler

29 Şubat 2016

Blog Ayarları Nasıl Tasarlanmalı-Temel Ayarlar

    Merhaba arkadaşlar! Bu yayında Bloggerde blog ayarları nasıl tasarlanmalı konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. İlk olarak Temel Ayarlardan başladım, daha sonra adım adım tüm Blog ayarlarını nasıl tasarlamak gerektiğini anlatacağım. Bu yüzden paylaşımı Blog Ayarları Nasıl Tasarlanmalı-Temel Ayarlar başlığı altında yaptım. 
     
   Blog oluşturduktan sonra ilk yapmanız gereken şey işte blogunuzun ayarlar kısmını düzenlemeniz. Blogun bu bölümünde düzenlemeniz gereken bir çok şeyler vardır ki, bunlar blogunuzun iyi bir bloga dönüşmesi, performansının yükselmesi ve arama motorları tarafından bulunması konusunda oldukça gereklidir. Buradaki  işlemleri yapmadan yazılar yayınlamaya başlarsanız, istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. Peki Blog ayarları nasıl tasarlanmalı, bu işler nelerden ibaret olmaktadır?

   Bloggerden blogunuza giriş yaptıkta, sol tarafta menüler gözükmektedir. Şuradan en sonda yer alan ayarlar bölümüne dahil olursak, ilk Temel ayarlar penceresi açılacak. Tamam, işe başlaya biliriz.

Blog ayarları
Blog Ayarları
Resimde gördüğünüz Başlık yazısı karşısındaki alana blogunuzun başlık ismini yazıyorsunuz. Bu isim blogunuzun URL isminden ve onu anlatan ek yazıdan ibaret olmalı. Ek yazının en az üç kelimeden oluşturulması tavsiye edilendir. Örnek: Okunan Blog-Bir Blogdan Daha Fazlası...


Açıklama yazısının karşısındaki alana blogunuzun açıklamasını yazmanız gerekir. Şuraya blogunuzun neden bas ettiğini ve hangi konularda paylaşım yaptığınızı yazın. Hedef kitlenize ve arama motorlarına blogunuzun amacını anlatın, insanlara blogunuzdan ne türlü bilgi edine bileceklerini göstermeye çalışın.

Gizlilik kısmındaki soruları kesinlikle Evet olarak işaretleyeceksiniz. Böylece arama motorlarının blogunuzu bulmasını ve yayınlarınızla ilgili arama sonuçlarında blogunuzun da yer almasını sağlamış olursunuz.
Blogger ayarları
Blogger Temel Ayarlar

Yayıncılık başlığı altında Blog adresi ve HTTPS görüyoruz. Blog adresi alanında blogunuzun URL ismi yer almaktadır. Buradan blogunuzun adını deyişe bilirsiniz.

HTTP kullanmanız blogunuzun şifrelenmiş bir bağlantı üzerinden görünmesine neden olur. Şu anda bu özellik yalnızca Blogspot alanındaki bloglar için desteklenmektedir. Eğer özel alan adı satın alırsanız, bu özellik kaldırılır.

Blog ayarları
Blogger Ayarları
İzinler başlığı altında Blog yazarları ve Blog okuyucuları alt başlıklarını göre biliyoruz. Blog yazarları kısmında blogunuzda yönetici olduğunuz Google hesabı yer alıyor. Buradan ayrıca +Yazar ekle yazısına tıklayarak, başka bir yeni yazar ekleye bilirsiniz.

Blog okuyucuları bölümünde okuyucu kitlenizi kendi isteğinize göre aşağıdaki gibi düzenleye bilirsiniz.

Herkese Açık-Blogunuz varsayılan olan tüm okuyuculara açık, görülebilen ve okunabilen.
Özel-Blog yayınları yalnızca blog yazarları tarafından okuna bilir. Başkaları blogunuzu ziyaret ettiğinde, onlara bunun özel bir blog olduğu belirtilir.
Özel-Yalnızca seçmiş olduğunuz okuyucular blog yayınlarını okuya bilir.

!!! Diğer blog ayarları nasıl tasarlanmalı hakkında bir sonraki yazılarda görüşmek üzere...

0 comments:

Yorum Gönder

Sizin yorumlarınız çok önemlidir. Lütfen yazıyla ilgili bir yorum bırakın!